• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • Українською
  • English
  • Español
Актуальна інформація станом на 23 березня
Опубліковано 24 березня 2020 року о 05:10

Дорогі співвітчизники,

Як ми вже інформували вас, з вчорашнього дня Перу не приймає звичайні авіарейси (чартери, регулярні рейси, військово-транспортні літаки), за виключенням тих, які направлятимуть уряди іноземних держав для евакуації своїх громадян.

Крім того, від учора влада Перу сама призначає кожній іноземній державі, що звертається по евакуацію своїх громадян, дату прибуття її спецлітака.

Також влада Перу визначила, що прильоти та відльоти можуть здійснюватися лише у період доби, коли не діє «комендантська година», тобто з 05:00 до 20:00.

Враховуючи зазначені обставини, вчора був наданий дозвіл на евакуацію лише 2 літакам, які вже перебували в Лімі (Аргентини та Франції). Були скасовані раніше видані дозволи Німеччині та Іспанії (їх літаки не встигли прилетіти до введення нового режиму польотів).

Сьогодні відбулося 3 спецрейси: 1 Аргентини і 2 США. Сподіваємося, що така невелика пропускна спроможність є наслідком перших днів дії такого режиму і надалі Перуанська сторона зможе приймати більше літаків в один день.

У зв’язку із вказаною зміною режиму польотів усі країни наразі міняють плани і графіки рейсів для евакуації з Перу. Така сама ситуація виникла і з рейсом з Польщі, який досі є основним пріоритетним маршрутом евакуації українських громадян з Перу. Польська сторона наразі переоформлює заявку на приліт літака. Після її подання Перуанська сторона призначить дату прильоту.

Паралельно Посольство України в Перу продовжує опрацьовувати можливість евакуації з іншими сусідніми країнами.

Нажаль, через велику чисельність іноземних громадян, які потребують евакуації звернення Посольства України щодо евакуації наших громадян їх літаками поки відхилили Німеччина та Нідерланди. Не виключається, що до розгляду нашого звернення вони можуть повернутися пізніше оскільки, наприклад Німеччина, рейс якої вчора був скасований, має евакуювати з Перу 4000 своїх громадян.

Важлива інформація для українців, які ще не дісталися Ліми!

У зв’язку із значною концентрацією іноземних громадян у м. Ліма в очікуванні евакуації влада Перу прийняла рішення заборонити переїзд іноземців до м. Ліма з інших міст Перу до моменту підтвердження прибуття спецрейсу, яким вони відлетять до своїх країн.

Таким чином, жодні дозволи на переїзд до м.Ліма з будь-якого міста не видаватимуться допоки не буде визначено дату прибуття таких рейсів. Як тільки цю дату визначить перуанська сторона, вона буде готова надати дозвіл на переїзд до м.Ліми тих іноземців, яких подасть Посольство країни, що проводить евакуацію.

Такий алгоритм наразі є попереднім. Посольство працює над тим, щоб усі наші громадяни, які досі перебувають і м. Куско та м. Ікітос (з яким взагалі немає наземного сполучення) були включені до груп інших країн, щоб знизити вартість переїзду, яку перуанська сторона визначила такою, що сплачуватиметься самими іноземцями.

Важлива інформація для українців, які потребують виїзду з Еквадору та Колумбії!

Перш за все, хочемо привітати Євгена та Ларису, які вчора, за сприяння Посольства і Почесного консула України у м.Гуаякіль, нарешті дісталися столиці Еквадору і можуть планувати своє повернення.

Усім нашим громадянам, які перебувають в Колумбії, рекомендуємо якнайшвидше дістатися найближчих міст, які мають жваве міжнародне авіасполучення.

Як нашим співвітчизникам, що перебувають в Еквадорі, так і тим, хто перебуває в Колумбії, радимо планувати своє повернення регулярними рейсами європейських компаній, на які ви мали квитки та враховувати, що наразі країни ЄС дозволяють транзит громадянам інших країн (окрім громадян Великої Британії, країн ЄС та країн Шенгенської зони), лише у випадку їх транзитного перебування не більше 24 годин. Тобто, громадяни України мають перебувати у транзитній зоні та не виходити з неї до стиковки з літаком в Україну. Тривалість стиковки не повинна перевищувати 24 години.

Просимо враховувати при плануванні маршруту повернення в Україну.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux